30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, SPECIAAL, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

Smakelijke combi: op koffiebonen geroosterde wortels

Posted by Dorien Beekveldt

Dit recept is heel makkelijk te maken en geeft een nieuwe spin aan een zeer bekend knolgewas: de wortel. Door wortel op koffiebonen te roosteren krijgt deze een opvallend gelaagde karamel-achtige smaak. Zeker het proberen waard voor een volgend etentje met foodie-friends of gewoon voor jou en je lief!

Dit heb je nodig:

  • Halve kilo wortels
  • 125 gram koffiebonen
  • Olijfolie en zout
  • Verse koriander

Zo maak je het:
Was de wortels goed, maar schil ze niet. Snij in de lengte doormidden. Smeer in met een beetje olijfolie en besprenkel licht mer zout.

Doe de koffiebonen in een ovenschaal of blik en leg hier de wortels op. Bak de wortels op 175º C tot ze zacht (half uur tot drie kwartier) zijn terwijl je ze om het kwartier even omschept.

Serveer met verse koriander in combinatie met iets romigs (pasta met roomsausje/risotto/etc)