Dit heb je nodig:
- 1 rode peper
- 2 takjes verse rozemarijn
- 3 sjalotten
- 2 knoflooktenen
- 4 stengels bleekselderij
- 3 wortels
- 250 gram champignons
- 1 liter groentebouillon
- 1 laurierblad
- 300 gr risottorijst
- 250 ml rode wijn
- 1 blik gepelde tomaten (à 400 gr)
- 1 blik cannellinibonen (à 400 gr)
- Verse peterselie
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie
Zo maak je het:
—Snij de verwijder de zaadjes van de rode peper en hak het pepertje fijn. Hak ook de rozemarijn fijn.
—Verwarm een scheut olie in de pan en voeg peper en rozemarijn toe. Bak deze een minuutje op matig vuur.
—Pel en snipper ondertussen de sjalotten. Voeg deze toe aan de pan. Pers er ook de knoflook boven uit.
—Bak de sjalotten glazig (nog steeds op matig vuur) en was en snij ondertussen de wortel en bleekselderij in blokjes. Veeg de champignons schoon en snij in kwarten.
—Doe de alles in de pan en bak 10 minuten.
—Zet ondertussen de bouillon op samen met het laurierblad en het tweede takje rozemarijn. Laat het 10 min sudderen.
—Voeg de rijst toe aan de groenten en bak deze 2 minuten.
—Giet er dan de rode wijn bij. Roer en laat de wijn verdampen/in de rijst trekken. Voeg daarna de tomaten toe.
—Voeg dan (soeplepel)schep voor schep de bouillon toe aan de rijst. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige lepel bouillon is opgenomen door de rijst. Blijf ondertussen roeren.
—Doe dit 20 minuten lang tot te rijst gaar is.
—Giet de bonen af en roer deze door de rijst.
—Garneer met verse peterselie en Parmezaanse kaas.