Dit heb je nodig:
- 4 bospeentjes
- 1 komkommer
- 1 groene mango
- 1 handje cocktail tomaten
- 1/2e rode ui
- 2 lente-uitjes
- Bosje verse munt
- Bosje verse koriander
- Bosje verse basilicum
- 1 chilipepertje
- Handje pinda’s
- 2 eetlepels shoyu
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel oerzoet
- 2 el limoensap
- 1 teen knoflook
- 1-2 cm verse gember
Zo maak je het:
—Maak linten van de bospeen, komkommer en mango (schil de mango eerst) met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline en doe ze in de saladeschaal.
—Snij de ui in hele dunne reepjes en voeg toe aan de salade.
—Hak de kruiden fijn en voeg toe aan de salade. Snij het chilipepertje in ringetjes en voeg toe aan de salade.
—Snij de tomaatjes in partjes en voeg toe aan de salade.
—Hak de pinda’s grof en voeg toe aan de salade.
—Maak een dressing van de shoyu, rijstazijn, oerzoet, limoensap. Rasp de knoflook en gember en voeg deze toe aan de dressing.
—Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar.