Alle, avondeten, comfortfood, geen dieetwensen, Gezond, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, mailing, meer dan een uur, nooit, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

GEPOFTE KNOFLOOKSOEP | go garlic!!

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 6 knoflookbollen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels boter
  • 4 afgestreken eetlepels speltbloem
  • 1 liter bouillon (kippenbouillon is het lekkerst maar groentebouillon kan ook)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Verder nodig:
Aluminiumfolie

Zo maak je het:
—Verwarm je oven voor op 190ºC
—Snij de toppen van de knoflookbollen zodat het bovenste topje van de knoflooktenen zichtbaar wordt.
—Doe elke bol in een stukje aluminiumfolie. Sprenkel over elke bol een beetje olijfolie, een snufje zout en wat peper. Pak de bollen dan in het aluminiumfolie.
—Pof de bollen drie kwartier in de oven.
—Doe de boter in de soeppan en laat smelten. Voeg de bloem toe en bak tot de bloem gaat geuren.
—Knijp dan de knoflookbollen uit boven te pan (pas op: heet!). Zet het vuur evt even lager of uit als het bloem-boter sausje te bruin wordt.
—Voeg de bouillon en de Italiaanse kruiden toe en laat de soep 15 min sudderen.
—Maak de soep daarna evt glad met de staafmixer.
—Garneer met wat Italiaanse kruiden en evt wat geraspte Parmezaanse kaas.