20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, comfortfood, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, mailing, nooit, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

SNELLE SNERT | vegan

Posted by Dorien Beekveldt

Op winterse dagen gaat er niets boven een kom (vega!) snert. Alleen het maken van snert past vaak niet in het drukke leven van de gemiddelde Amsterdammer. Spliterwten moeten bijvoorbeeld eerst 8 uur geweekt, om vervolgens minimaal drie kwartier te koken. Geen snelle maaltijd dus.

Maarrrr! Met dit recept staat je snert in minder dan een half uurtje op tafel! We gebruiken geen spliterwten maar doperwten uit de vriezer. En omdat doperwten minder ‘melig’ zijn dat hun gespleten broeders, voegen we ook nog wat kikkererwten toe. Zo wordt het een super gezond soepje vol proteine!

Dit heb je nodig:

  • 1/2e knolselderij
  • 1 wortel
  • 1 wortelpeterselie
  • 1 prei
  • 1 bosje peterselie
  • 250 gr bevroren doperwten
  • 240 gr kikkererwten (blik)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1/2 thl chilivlokken
  • 1/2 thl rozemarijn
  • Blok gerookte tofu
  • Olijfolie

 

Zo maak je het:

—Schil de knolselderij en snij in blokjes. Was en snij ook de wortelpeterselie en wortel in blokjes.
—Doe een scheut olijfolie in een grote soeppan en zet deze op een middelhoog vuur. Doe er de chilivlokken en rozemarijn bij. Als deze gaan sudderen voeg je de groenteblokjes toe. Roerbak de blokjes ongeveer 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
—Was en snij de prei in ringen en toe. Zet het vuur dan lager en laat de prei gaar stoven met de deksel op de pan.
—Breng de bouillon in een andere pan aan de kook. Voeg doperwten en kikkererwten toe. Kook ze 3 minuten. Maak dan fijn met een staafmixer. Voeg vervolgens toe aan de soeppan.
—Hak de peterselie heel fijn en voeg toe aan de soep.
—Breng de snert op smaak met peper en zout.
—Snij de tofu in blokjes en bak deze tot ze goudbruin zijn.
—Garneer de kommen snert met tofublokjes.