Persoonlijk contact is onze kracht

Voeding is de basis van het leven

 

Ekodis is opgericht door Jan van Riel. Zijn interesse voor biologische natuurvoeding komt voort uit zijn jeugd. Jan is opgegroeid in Brabant tussen de fruitbomen en het korenveld. Bij hem thuis hadden ze een moestuin. De familie werkte zelf in de tuin en zodoende leerde hij van jongs af aan dat eten de basis is van het leven.

 

Pionieren

 

Het idee om een eigen winkel te beginnen, ontstond in de tijd dat Jan zelf kinderen kreeg. Al pionierend begon hij in 1983 - Maarten was net drie jaar - met een beetje biologisch brood en fruit te verkopen. Later werd daar een groenteafdeling aan toegevoegd. Het besef begon in die tijd ook te groeien, dat als je gezond wilt leven, je gezond moet eten.

Even de tijd nemen

 

Ekodis werd in 2008 op het huidige adres op het Beukenplein geopend en de winkel is sinds 2018 eigendom. Het concept groeide stapje voor stapje zoals zijn kinderen. Nu is zoon Maarten inmiddels eigenaar. 

Maarten: "Wij breiden nog steeds uit, maar even tijd nemen voor de klant staat bij ons onverminderd hoog in het vaandel. Voor mij betekent dat de gemoedelijkheid van de buurtwinkel in Oost."

Een manier van leven

 

"Wij adviseren iedere dag met plezier over gezonde voeding en als er een product niet aanwezig is, kunnen we het bestellen. Onze biologische producten staan voor een manier van leven. Zo dicht mogelijk bij de natuur en bij de mensen. Persoonlijk contact is de kracht van Ekodis."