20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

KOREAANSE SHIITAKE JJIGAE | met kimchi

Posted by Dorien Beekveldt

Jjigae betekent soep in het Koreaans. Deze jjigae wordt gemaakt met shiitake paddenstoelen en kimchi. Super gezond!

Voor 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 150 gr shiitake
  • 2 wortels
  • 4 lente uitjes
  • 200 gr tofu
  • 750 ml groente bouillon
  • 1 tl shoyu
  • 2 tl hete chili saus
  • 200 gr kimchi
  • 250 gr noedels naar keuze (bijv. somen, ramen, eier)
  • 2 tl sesamolie
  • 4 tl sesamzaadjes
  • 1 limoen
  • Olie om in te bakken

Zo maak je het:
In dit recept wordt de kimchi pas als laatste toegevoegd om de voedingswaarde zo veel mogelijk te behouden.

Veeg de shiitakes schoon en halveer evt de grootste exemplaren. Roerbak de shittakes dan 7 minuten in 1 el olie. Haal ze vervolgens weer uit de pan en zet apart. Was/schrap de wortelen en snij deze in dunne plakjes. Was de lente ui in stukken van 3 cm. Doe de wortels en ui met 1 el olie in de pan en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Voeg de shoyu en chilisaus toe. Snij de tofu in plakken en voeg toe. Laat het geheel 20 minuten sudderen.

Kook ondertussen de noedels volgens instructies. Voeg na het afgieten de sesamolie en sesamzaadjes toe.

Verdeel de noedels over 4 kommen. Doe in elke kom ook een schep kimchi. Giet hier de hete soep op. Proef en breng op smaak met een beetje limoensap.