20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, SPECIAAL, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

Geroosterde prei: simpel en heerlijk!

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • Halve prei per persoon
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 175ºC (liefst geen hetelucht, maar gewoon onder- en bovenwarmte).

Snij het donkergroene loof van de prei en snij deze dan in de lengte doormidden vanaf het kontje (die je er dus niet af snijd, want deze houdt alle prei lagen bij elkaar nadat je deze hebt opengesneden). Was voorzichtig het zand uit de prei door één voor één alle lagen van de prei-helften een beetje te openen en er met je vingers langs te gaan onder de lopende kraan. Schik dan alle lagen weer in elkaar, laat de helften een beetje uitlekken en leg ze dan op een bakplaat die is bekleed met een stuk bakpapier.

Leg de helften met de opengesneden kant naar beneden en smeer ze vervolgens in met een lekkere scheut olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak 20 minuten. Serveer de prei warm. Warm de prei niet later nog een keer op, dan wordt ‘ie taai.

Serveer bij bijvoorbeeld:
/Paddestoelen risotto
/Gestoomde zoete aardappel en veg-burger
/Volkoren macaroni met sojaroomsausje en blokjes gerookte tofu