Dit heb je nodig:
- 100 gram kikkererwten, één nacht geweekt in ruim water
- 250 gram shii-take paddestoelen
- 250 ml smaakvolle groentebouillon
- 1 klein uitje
- 3 tenen knoflook
- 1/2 theelepel mosterdzaad
- 1/2 theelepel komijnzaad
- Olijfolie om in te bakken
Zo maak je het:
Snipper ui en knoflook en snij de shiitake blokjes. Bak ze samen in een wok met de knoflook, komijn- en mosterdzaad 15 minuten op gemiddeld vuur.
Doe de geweekte kikkererwten in een keukenmachine of smoothieblender. Voeg de groentebouillon en een derde van de ui/shiitake. Laat de keukenmachine draaien tot je een egaal beslag hebt. Voeg dan de rest van de ui/shiitake toe en roer door het beslag.
Zet de wok dan weer op het vuur en giet er het beslag in. Bak 5-7 minuten, terwijl je blijft roeren en omscheppen, tot het beslag een dikke pasta is geworden. Stort de pasta op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer uit tot je een 3 cm dikke rechthoekige plak hebt. Laat afkoelen.
Snij de afgekoelde plak in vierkanten van ongeveer 10x10cm. Bak de vierkanten een paar minuutjes aan beide kanten tot ze mooi goudbruin kleuren.