Dit heb je nodig:
- 250 gram kastanje champignons
- 2 tenen knoflook
- 1 thl gehakte verse rozemarijn
- 1/2 thl chilivlokken
- 200 gram spaghetti
- Olijfolie
Voor de cashewroom:
- 1 el olijfolie
- 2 sjalotjes
- 100 gram ongebrande cashewnoten
- 1/2 thl zout
- 1/2 thl bouillonpoeder
- 1 el citroensap
- 200 ml water
Zo maak je de cashewroom:
Week de cashewnoten een nachtje in koud water (of anderhalf uur in gekookt water). Giet ze dan af en spoel ze om. Snipper de sjalotten en fruit ze in de olijfolie glazig (pas op dat ze niet bruin worden). Doe de cashews samen met alle ingrediënten in een kleine blender en blend tot je een romig sausje hebt. Als je geen kleine blender hebt: doe alles in een hoge maatbeker en maak fijn met de staafmixer. Proef en breng evt op smaak met een zoutje of een zuurtje.
Zo maak je de knoflook paddestoelen pasta:
Snij de kastanje champignons in plakjes en hak de knoflook fijn. Doe een lekkere scheut olie in een wok en voeg hier de gehakte rozemarijn en chili aan toe. Als deze gaan geuren die je de paddestoelen erbij. Bak deze tot ze hun vocht hebben losgelaten en deze weer is verdampt.
Kook de spaghetti ondertussen al dente volgens instructies en giet deze af. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de spaghetti zodat deze niet gaat plakken.
Voeg de knoflook toe aan de paddestoelen en bak deze nog twee minuten mee. Doe dan de spaghetti en de cashewroom in de wok bij de champignons en knoflook. Zet het vuur hoog en schep alles goed door. Serveer de spaghetti heet.