30 minuten tot een uur, comfortfood, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, winter

MAKKELIJKE SCONES | met bosvruchten en een vleugje citroen

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 320 gram gebuild tarwemeel (plus 3 el extra om te bestuiven)
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • Merg van een 1/2 vanillestokje
  • Klein snufje zout
  • Rasp van een halve citroen
  • 45 gram oerzoet
  • 20 gram koude boter
  • 50 gram sukade
  • 300 ml karnemelk
  • 250 gram bevroren bosbessen en frambozen

Zo maak je het:
Meng eerst het meel met de bakpoeder, zout, vanillemerg, citroenrasp en oerzoet. Werk dan het blokje boter door het meel: snij deze in steeds kleinere blokjes in het meel. Als de blokjes uiteindelijk niet groter zijn dan een halve centimeter, werk je ze met je vingers helemaal door het meel. Voeg hier de sukade aan toe. Maak dan een kuiltje in het meel en giet hier de karnemelk in. Roer dit met een lepel door het meel tot je een nat deeg hebt. Voeg als laatste de bevroren vruchtjes toe. Werk deze zo goed mogelijk door het deeg (gebruik evt je handen).

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Strooi hier 2 eetlepels meel op. Stort hier het deeg op. Strooi 1 el meel op het deeg om er een cirkel met een diameter van 20 cm van de kunnen vormen. Snij het deeg dan in 8 of 10 punten met een groot mes. Bak de scone 40 minuten.