20 minuten of minder, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, lactosevrij, maakt me niet uit, Melkvrij, nooit, soms, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, vegan, winter
Dit heb je nodig:
- 400 ml hazelnootmelk (Provamel)
- 3 dadels
- 4 theelepels cacao
- 100 ml espresso of sterke koffie
- Snufje cayennepeper
- Snufje zout
- 1 blokje donkere chocola, geschaafd/gehakt
Zo maak je het:
Ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Doe deze samen met de melk, de cacao, het snufje cayennepeper en zout in een steelpannetje. Zet het pannetje op een laag vuur. Verwarm de melk en laat dit 5 minuten net onder de kook. Meng dan alles met een staafmixer tot de dadelstukjes helemaal fijn zijn gemalen in de melk. Voeg dan de espresso toe. Serveer de mokkamelk lekker heet, gegarneerd met wat geschaafde donkere chocola.