Dit heb je nodig:
(voor 2 grote/3 kleine porties)
- 90 gram havermout
- 20 gram geraspte kokos
- 1/2e theelepel kaneel
- 2 dadels, ontpit en in stukjes
- 4 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 1 appel, zonder klokhuis en geraspt
- 1 el honing
- 300 ml amandelmelk
Voor de garnering:
- 3 eetlepels kokosyoghurt
- Handje amandelen
- 1 appel
Zo maak je het:
De birchermuesli moet een nachtje weken, begin dus de avond van te voren met het maken van je ontbijt. Het voordeel is dat er in de ochtend een kant-en-klare muesli op je aanrecht staat te wachten.
Doe alle ingrediënten in een kom of maatbeker en roer deze door elkaar. Laat een nachtje staan. Wil je deze muesli een beetje speciaal maken? Verdeel de bircher ’s ochtends over twee of drie kommetjes. Rasp een appel. Doe in alle kommetjes een schep kokosyoghurt en een pluk geraspte appel. Maak af met wat gehakte amandelen.