30 minuten tot een uur, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, SPECIAAL, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak

Robuuste Brownies

Posted by Dorien Beekveldt

Het is altijd een beetje spannend om een recept voor brownies online te delen: er zijn er immers al zo ongelofelijk veel en een groot deel hoogst waarschijnlijk ook met lekker resultaat. Hoe kan het ook anders? In zijn essentie is een brownie boter en suiker met chocola (en ei en bloem) en daarmee een culinair inkoppertje. Je moet wel heel erg je best doen om dat niet lekker te laten smaken.

Maar deze jongens waren te lekker om niet te delen. Te bovengemiddeld lekker, zelfs voor brownies, om niet te delen. Ze zitten tjokvol smaak, zijn niet te zoet, graanvrij en gevaarlijk verslavend.

Door een mix van verschillende gedroogde vruchten te gebruiken, is elke hap een nieuwe combinatie van smaken en de romig-mild-zoete stukjes kastanje creëren een afwisseling met de diepe chocolade. Ik geef toe, tis een beetje decadent en zeker niet voor elke dag, maar mocht je vandaag iets lekkers verdient hebben, doe het dan goed en geef jezelf dit cadeautje.

Ingrediënten

  • 100 gram boter, in blokjes
  • 200 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 3 eetlepels oerzoet
  • 2 eieren
  • 125 gram (soja)yoghurt
  • 200 gram amandelmeel
  • 125 gram gedroogde vruchten (ik gebruike rozijnen, vijgen en dadels)
  • 125 gram gekookte kastanjes, grof verkruimeld
  • Snufje zout

Bereiding

Verwarm je oven op 170 graden.

Smelt de blokjes boter met de gehakte chocola au bain marie (kommetje in warm water, net onder het kookpunt). Voeg vervolgens de oerzoet toe. Kluts er dan één voor één de eieren door. Voeg het snufje zout en de yoghurt toe en meng weer goed. Voeg dan de amandelmeel toe en meng tot egale massa. Als laatst voeg je de gedroogde vruchten en verkruimelde kastanjes toe en meng weer.

Spreid het deeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat of een ovenschaal. Je wil uiteindelijk op een laag van ongeveer vier centimeter uitkomen. Bak de brownies 20 minuten. Dat klinkt kort, maar brownies horen nou eenmaal een beetje ‘undercooked’ te zijn.