30 minuten tot een uur, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, Snel klaar, soms, SPECIAAL, suikervrij, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

De simpelse suikervrije kokosmakronen

Posted by Dorien Beekveldt

Als je van kokosmakronen houdt, maar ze nog nooit zelf hebt gebakken, dan moet daar toch eens verandering in komen. En zelfs als je niet zo van kokosmakronen houdt. Want zelfgebakken kokosmakronen, warm uit de oven, knapperig-kokos van buiten en warme romige kokos van binnen, dat is het pas echt.

Daarnaast is het giga makkelijk en snel om te maken. En heb je maar vier ingrediënten nodig!

Ingrediënten

  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 ei
  • 2-3 eetlepels gerstemoutstroop
  • Merg van half vanillestokje

Bereiding
Verwarm je oven voor op 175 graden.

Zoals gezegd, is het simpel: alles in een kom en even goed mengen. Schep het mengsel dan op een met bakpapier bekleed bakplaat. Vorm er een grote platte vierkante koek van door de kokos aan te drukken met je vingers. De koek moet aangedrukt 2 tot 3 centimeter dik zijn.

Snij de koek dan alvast in vierkanten, door er een lang mes in te drukken (dus niet zaag-zaag-snijden, maar gewoon even aandrukken om de lijn aan de geven).

Bak de koek dan een kwartier tot 20 minuten op 175 graden te bakken. Laat de makronen iets afkoelen, voordat je ze los val elkaar snijd.