Dit heb je nodig:
- 2 knoflooktenen
- 1 ui
- 3 wortels
- 3 bleekselderij stelen
- 1 grote aardappel
- 1 laurierblad
- 1 tl oregano
- 1/2 tel chilivlokken
- 2 blikken gepelde tomaat
- 1 blik bonen
- 1 liter hete groentebouillon
- 100 gr macaroni (evt glutenvrij)
- Olijfolie
Zo maak je het:
Snij de ui, knoflook, wortels en bleekselderij in dunne plakjes.
Doe een scheutje olijfolie in je soeppan. Fruit de gesneden groenten samen met het laurierblad, de oregano en de chilivlokken tot ze glazig zijn.
Schil ondertussen de aardappel en snij ‘m in blokjes.
Doe de aardappel, de tomaat en de hete bouillon in de pan. Breng de soep tot net voor de kook en laat 20 minuten pruttelen.
Voeg dan de macaroni toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen tot zowel de pasta als de aardappel gaar is.
Giet de bonen af (je kunt cannellini, kidney, zwarte of een andere soort bonen gebruiken) en voeg ze de laatste 2 minuten toe zodat ze warm zijn maar niet stuk gekookt.