comfortfood, ik kan niet kiezen, Koekjes, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, mailing, meer dan een uur, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak

VROLIJKE PAASKOEKJES | met natuurlijke kleurstoffen

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

  • 200 gr bloem
  • 150 gr koude boter
  • 75 gr rietsuiker
  • 1 eidooier
  • Snufje zout

Voor de frosting:

  • 75 gr kokosolie (ontgeurd)
  • 50 gr magere melkpoeder
  • 25 gr poedersuiker

Voor de versiering:

Vanillepeul, bosbessen, citroenschil, kurkuma, discosprinkels (optioneel), zachte parels

 

Zo maak je de koekjes:

Meng de bloem met de rietsuiker en het snufje zout. Leg er dan het blok koude boter in. Snij het blok in steeds kleinere blokjes met een mes, tot de blokjes zo klein zijn dat je ze niet meer kan snijden. Wrijf de kleine blokjes dan kort met je vingers door het bloem. Meng er dan de eidooier door. Kneed het geheel zo kort mogelijk tot je een bal deeg hebt. Is het deeg te droog? Voeg ene klein beetje koud water toe.

Verdeel de deegbal in tweeën. Vorm van elke bal deeg een ‘worst’ met een diameter van ongeveer 4 centimeter. Laat de deegworsten minimaal een half uur in de koelkast rusten.

Verwarm je oven voor op 175ºC. Snij de worsten in dunne plakjes van een halve centimeter. Leg de plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes 15-20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen voordat je ze gaat versieren.

Zo maak je de frosting:

Meng de melkpoeder met de poedersuiker.
Smelt de kokosolie en giet bij de poeder. Meng tot je een gladde pasta hebt. Blijft ‘ie korrelig? Voeg meer gesmolten kokosolie toe.
Verdeel de pasta over verschillende bakjes als je meerdere kleuren of smaken wil.

Kleuren en smaken toevoegen:

Vanille: voeg merg van 1/4 – 1/2 vanillepeul toe
Bosbes: stamp een paar bosbessen fijn in een vijzel en voeg de pasta toe + extra kokosolie (hij gaat erg korrelen maar gewoon meer kokosolie toevoegen en evt even au bain marie verwarmen)
Kurkuma: Voeg een snuf kurkuma toe aan de pasta (en evt extra kokosolie)
Citroen: rasp de schil en roer door de pasta

Versier de koekjes met de verschillende pasta’s, sprinkels en parels. Je kunt ook dubbeldekkers maken! Is de pasta hard geworden? Verwarm het kort au bain marie!