Dit heb je nodig:
- 6 grote aardappelen
- 3 knoflooktenen
- 250 ml haverroom (soja of andere plantaardige room mag ook)
- 20 gram parmezaanse kaas, geraspt (laat weg voor vegan versie van dit recept!)
- Snufje chilivlokken
- 1 thl tijmblaadjes
- 1/2 thl zout
- Olijfolie
Zo maak je het:
—Hak de knoflook fijn.
—Verwarm een eetlepel olijfolie in en steelpannetje. Doe hier een snuf chilivlokken en de knoflook bij. Bak dit een minuutje aan. Voeg dan de room, de tijm en het zout toe.
—Breng de room aan de kook en zet het vuur dan uit.
—Verwarm de oven voor op 180ºC.
—Schil de aardappelen. Snij ze vervolgens in 2 mm dunne plakjes met behulp van een mandoline.
—Maak torentjes van de plakjes en doe deze in een muffin bakvorm. Zorg dat de torentjes niet te ver boven de vorm uitsteken.
—Verdeel de room over de torentjes in de vormpjes.
—Strooi de parmezaanse kaas over de torentjes.
—Bak de torentjes 30 minuten in de oven.
—Serveer met een frisse salade.