Wat zo giga makkelijk is aan flapjacks is dat je alle ingrediënten bij elkaar gooit, husselen, op de bakplaat, vierkantje van maken, na het bakken in repen snijden en hoppa: je hebt flapjacks. En deze zijn ook giga lekker. Met een appel en een hand noten als portable lunch of enkel als vieruurtje.
Ingrediënten:
- 100 gram kokosvet
- 150 gram dadels, geweekt en tot moes geblenderd of fijn gesneden
- 150 gram havervlokken (liever geen havermout), uurtje geweekt
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram speltbloem
- 1 ei
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel anijszaadjes
- Snuf zout
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Week de haver en de dadel apart. Smelt het kokosvet in een pannetje en haal het van het vuur. Doe de dadelpuree bij het kokosvet en roer tot egaal mengsel. Voeg dan het ei en de specerijen toe. Als laatste de haver, bloem en amandel meel.
Bedek je ovenbakplaat met een stuk bakpapier en stort het mengsel hierop. Maak er een rechthoek van, maar zorg dat het geheel in ieder geval anderhalve centimeter dik blijft. Bak dit in 40 minuten gaar. Snijd de plaatkoek dan in repen en laat afkoelen.