20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, Bereidingstijd, Dieetwens, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, Ik kook..., koolhydraat arm, lactosevrij, lente, lunch, maakt me niet uit, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, Seizoensproducten, Smaken, soms, vaak, vegan, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Saladesushirol

Posted by Dorien Beekveldt

Ik vind sushi echt lekker. Maar ik heb niet altijd zin in witte rijst. En sushi met volkorenrijst is me tot nu toe niet gelukt. Dus wat kun je in norivellen rollen stoppen en blijft zitten als je de rol in stukken snijdt? Sla! Daar gaan we…

Ingrediënten:

  • Halve krop ijsbergsla
  • 3 lente-uitjes
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel shoyu
  • 1 eetlepel oerzoet
  • Halve theelepel wasabipoeder
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad
  • Paar norivellen

Bereiding:

Snijdt de halve krop ijsbergsla in repen van een centimeter. Mix de sesamolie, shoyu, oerzoet en wasabipoeder tot een dressing en hussel hier de sla overheen. Roer als laatst ook de sesamzaadjes door de salade. Proef of je nog iets van het één of ander wilt toevoegen.

Leg het norivel op een sushimatje. Verdeel de salade over twee derde van het norivel en leg hier in de breedte een lente-uitje op. Rol het geheel met gebruik van het matje op. Als de nori niet aan elkaar wilt plakken om de rol te sluiten, maak je vinger dan nat met water en ga hiermee over het einde van het vel. Snij de rol in drie stukken.