Alle, Vegetarisch

Zoete aardappel en pastinaak dumplings met walnoten, gegaard in misosoepje

Posted by Dorien Beekveldt

Lekker als voorafje of deel van een fusion diner.

Dit heb je nodig:
200 gram zoete aardappel, geschild
250 gram pastinaak, geschild
2 tenen knoflook
120 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram boter
1 ei
Flinke hand walnoten, grof gehakt
1-2 eetlepels miso pasta (gebruik je verder nooit miso? neem dan tamari)

Zo maak je het:
Snij de pastinaak in kleine blokjes. Snij de geschilde zoete aardappel in stukken van dezelfde maat. Doe ze samen in een pan, doe de twee tenen knoflook erbij (heel maar wel   gepeld) en kook ze in een laagje water gaar (ongeveer 15-20 minuten).

Als de groenten gaar zijn, haal je ze van het vuur en giet af (zorg dat al het kookvocht afgegoten wordt!). Laat even goed uitdampen zonder deksel op de pan.
Voeg de boter en een klein snufje zout toe en prak alles tot een fijn stampotje.

Voeg dan de bakmeel, ei en walnoten toe en roer/kneed tot alles goed gemixt is en er geen klontjes meel in het beslag zitten.

Laat dit een uurtje rusten in de koelkast.

Zet dan een pan water (ongeveer 2 liter) op het vuur. Voeg de miso-pasta (of tamari) naar smaak toe. Breng het water aan de kook. Draai dan het vuur zacht.

Haal het beslag uit de koelkast. Maak met twee eetlepels balletjes van het beslag (kijk zo gaat dat handig https://www.youtube.com/watch?v=MXcIZ4aRHBU) en laat deze in de kokende bouillon vallen. Zodra ze dumplings boven komen drijven, laat je ze nog een minuut koken en haal ze dan uit de misosoep. Leg de gekookte dumplings in een schaaltje. Als ze allemaal gekookt zijn (en nog warm) doe de hete misosoep dan in diepe borden en leg in elk bord drie tot vier dumplings.