Alle, Glutenvrij, Melkvrij, Taart

Banana&maple-loaf

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:
225 gram gebuild tarwemeel (glutenvrije optie: gebruik boekweitmeel)
150 gram oerzoet
1 theelepel wijnsteenpoeder
2 theelepels kaneel
Snufje zout
3 bananen + 1 banaan voor op de loaf
1 ei
140 gram yoghurt (gebruik soja- of kokosyoghurt voor lactosevrije optie)
60 ml milde (!) olijfolie + een beetje om bakblik in te vetten
50 ml maplesiroop

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius. Vet een cakebakblik (liefst eentje van 20cmx10cm) in met een drupje olijfolie.

Meng alle droge ingrediënten in een kom.

In een andere kom prak je de (drie) bananen. Doe het ei, de yoghurt, olie en maple siroop erbij. Meng tot je een egaal mengsel hebt. Voeg dit bij de droge ingrediënten in de andere kom. Meng weer tot je een egaal beslag hebt. Giet het beslag in het ingevette cakeblik.

Pel en snij de vierde banaan in de lengte doormidden. Leg deze twee helften voorzichtig op het cakebeslag (in de lengte, zoals je op de foto ziet).

Bak de cake 70 minuten op 160 graden Celsius. Laat de cake langzaam afkoelen (in het bakblik) om inzakken te voorkomen.