Alle, Glutenvrij, Vegetarisch

Sushi-stapel

Posted by Dorien Beekveldt

Sushi smaak explosie in één hap. Heerlijk!

Dit heb je nodig:
2-3 kopjes sushirijst
5 eetlepels rijstazijn
4 theelepels suiker
2 theelepels zout
4 norivellen
2 eieren + 1 eetlepel azijn en snufje zout
1 avocado
1/2 komkommer
nigellazaad, sesamzaad, sesamolie, wasabi, mayonaise

Zo maak je het:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een sausje van de rijstazijn, suiker en zout. Voeg dit aan de sushirijst toe als deze gaar is.

Kluts de eieren met de azijn en snufje zout en bak hier een ommelet van in een koekenpan op een laag vuurtje. Schil en snij de komkommer in de lengte in hele dunne lange repen (gebruik een kaasschaaf of dunschiller!). Halveer, schil en snij de avocado ook in dunnen plakjes.

Leg de vier norivellen (met de gladde kant onder) allemaal op een apart stuk bakpapier dat net iets groter is dan de norivellen. Schep op elk norivel 2 eetlepels sushirijst. Verdeel de rijst over de sushivellen zodat je een egale rijstlaag op elk vel hebt. Gebruik de bolle kant van een lepel die je steeds een beetje vochtig maakt met water en doe eventueel nog  wat rijst op elk vel als dat nodig is.

Verdeel op het eerste vel de repen komkommer (dus nori onder, dan rijstlaag, dan komkommer) en sprenkel een 1/2e theelepel nigellazaad op de komkommer. Leg hier vervolgens het tweede norivel op met de rijstlaag onder. Leg hier dan het omelet op. Leg hier weer een norivel op met de rijstlaag onder. Doe hier dan weer 2-3 eetlepels rijst op en verdeel dit gelijkmatig over het norivel. Sprenkel hier een theelepel sesamzaadje en wat sesamolie overheen. Verdeel daar dan weer de avocadoplakjes over. Besmeer de rijstlaag van het laatste norivel met een halve eetlepel mayo en een lekkere toef wasabi en leg deze dan met de rijstlaag onder op de avocado.

Dan moet je de sushistapel in blokken snijden. Prik er eerst wat sateprikkers in, dan blijft alles wat beter zitten.