Dit heb je nodig:
- 8-10 takjes verse boerenkool
- 1 kropje Romaanse sla
- 1 sjalotje
- 2 tenen knoflook
- 1-2 chiabatta broodje(s)
- 2 eieren
- 1 theelepel mosterd
- 50 ml olijfolie
- 4 eetlepels citroensap
- Peper en zout
Zo maak je het:
Was de boerenkool grondig en snij de harde nerven eruit. Die mogen bij de compost. De zachte delen snij je klein. Doe dit in een kom en sprenkel het citroensap erover. Zo wordt de kool zachter.
Kook de eieren hard. Was en snij ondertussen de Romaanse sla in grove stukken. Snij de sjalot in dunne ringen. Doe ze bij de boerenkool.
Doe de olijfolie in een kopje. Pers hier de knoflook over uit en roer. Snij de chiabatta’s in blokjes. Doe ze in een koekenpan en giet hier 3/4e van de knoflook olie over. Zet de pan op het vuur en bak tot je goudbruine croutons hebt.
Pel de gekookte eieren en haal uit één ei het eigeel. Meng dit samen met de mosterd door de resterende olie. Proef en breng op smaak met peper en zout. Het eiwit snij je in stukjes. Meng deze door de boerenkool, samen met de dressing, de romaanse sla, de sjalot en de croutons. Het andere ei snij je in 2 en leg je erbij.