20 minuten of minder, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

Soepje van doperwten, prei en broccoli

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 2 el olijfolie
  • 1 prei
  • 1 broccoli
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 450 gr diepvries doperwtjes
  • Feta
  • Basilicum om te garneren

Zo maak je het:
Was en snij de prei en broccoli.

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei en broccoli hier 2 minuten in. Voeg dan een liter gekookt water en de bouillonblokjes toe. Laat 10 minuten koken. Doe er dan de bevroren erwten bij. Laat dan nog 3 minuten koken.

Maak dan glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met feta en basilicum.