Voor zes pizza’s
Dit heb je nodig:
- 250 gr tempeh
- 2 el sriracha saus
- 1 tomaat
- 1 groene paprika
- 1 bosje peterselie
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode ui
- 1/2e tl komijnzaad
- 1/4e tl chilivlokken
- 1 tel bouillonpoeder
- 1 el geconcentreerde tomatenpuree
- 6 wraps of libanees brood
- Spitskool, komkommer, knoflooksaus, srirachasaus
Zo maak je het:
Prak het tempelblok met een vork tot ‘gehakt’. Roer de sriracha hier doorheen en laat een uurtje marineren.
Snij de tomaten, paprika (zonder zaadlijst), ui (zonder schil), peterselie en bleekselderij grof en doe in een keukenmachine. Voeg de tomaten puree, komijnzaadjes, chilivlokken en bouillonpoeder toe. Maal alles tot grove puree.
Mix de tempeh door de groentepuree. Doe de saus op de wraps en smeer uit. Bak ze 5 minuten in een pizzaoven of op een bakplaat in een hete oven (220ºC). Garneer met gesneden spitskool en komkommer, knoflooksaus en sriracha.