30 minuten tot een uur, Alle, geen dieetwensen, Gezond, ik kan niet kiezen, Koekjes, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, winter

PASTINAAK-OATMEALCOOKIES | weer ‘ns wat anders!

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 2 pastinaken
  • 6 eetlepels appelmoes
  • 1 ei
  • 50 gr zonnebloemolie
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 60 gr havermout
  • 2 eetlepels oerzoet/rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • 60 gr walnoten

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180ºC.

Was of schil de pastinaken. Rasp ze dan en zet apart.

Meng de appelmoes, het ei en de zonnebloemolie. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, havermout, oerzoet (of suiker), kaneel en kruidnagelpoeder.

Hak de walnoten grof en voeg samen met de geraspte pastinaak toe aan het beslag. Roer goed door elkaar.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel het beslag over 6-8 hoopjes (6 voor grote koeken, 8 voor kleinere). Druk de hoopjes plat met de bolle kant van de lepel, tot de koek ongeveer 2 cm dik is. Bak de koeken 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.