Dit heb je nodig:
- 1 el plantaardige olie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1/2 of 1 rode peper, in ringetjes zonder zaadjes
- Duim gember, geraspt
- 1 stengel citroengras, in stukken van 3 cm
- 2 thl Thaise currypasta
- 1 liter groentebouillon
- 600 ml kokosmelk
- 250 gr champignons of oesterzwammen
- 250 gr tofu
- 2 el shoyu
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 2-3 el limoensap
Garnering:
Lente-ui, verse koriander, zeer dungesneden rauwkost zoals rode kool, wortel en paprika.
Zo maak je het:
—Verwarm de olie in een soeppan. Voeg de ui, knoflook, pepertje, gember, citroengras en currypasta toe. Bak deze 5 minuten op laag vuur.
—Voeg dan de bouillon toe en laat 30 minuten trekken.
—Snij ondertussen de paddestoelen in plakjes en tofu in blokjes. Voeg deze toe na 30 minuten toe samen met de kokosmelk.
—Breng de soep weer aan het borrelen. Doe er dan de kokosbloesemsuiker, shoyu en limoensap bij. Laat nog 2 minuten borrelen.
—Doe de dungesneden rauwkost in kommen. Giet hier de hete soep over. Maak af met gesneden lente-ui en verse koriander