20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter
Dit heb je nodig:
- 1 rode kool
- 50 ml olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 theelepel mosterd
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel honing
- Snufje chilivlokken
- Flinke snuf zout
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180ºC (hete lucht).
Meng de olijfolie, mosterd, honing, chili en zout. Pers hier de knoflook boven uit. Kluts tot je een homogeen sausje hebt.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Snij de rode kool in plakken van ongeveer 2 centimeter dik. Leg de plakken op de bakplaat.
Bestrijk alle plakken aan beide kanten met het sausje.
Bak de kool 25-30 minuten. De kool moet zacht zijn maar niet verbrand. Mocht de kool te donker kleuren, leg er dan een vel bakpapier overheen.