Deze soep is een heerlijke Thaise bouillon soep die je net zo pittig kunt maken als je zelf wilt. Als er kinderen mee-eten doe je bijvoorbeeld alleen een halve eetlepel currypasta in de soep. De soep is romig en zacht van smaak door de kokosmelk.
Ingrediënten
2 knoflooktenen
1 duim verse gember, geschild en in plakjes
Halve eetlepel tot 2 eetlepels thaise currypasta
1 puntpaprika, ontdaan van groene top en zaden
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel kokosolie
1 liter groentenbouillon
Blik kokosmelk (a 400 ml)
200 gram pad thai noedels
Verse koriander, pinda’s, rode ui en limoen om te garneren
Bereiding
Maak van de knoflooktenen, gember, currypasta, pindakaas, kokosolie en de puntpaprika een fijne puree door ze in de keukenmachine fijn te malen of door middel van een vijzel.
Bak deze pasta 2 minuutjes aan in de soeppan die je wil gebruiken voor de soep. Doe er dan de bouillon en kokosmelk bij. Breng het geheel tot net vóór de kook (dus niet aan de kook) en laat de soep tien minuutjes trekken.
Kook anderhalve liter water in de waterkoker. Doe de noedels in een schaal. Giet het kokende water op de noedels. Laat 3 minuten staan. Giet de noedels dan af.
Leg een pluk pad thai noedels in een diep bord. Schep hier de hete soep op. Garneer met verse koriander, pinda’s, rode ui ringen of verse lente ui en limoen.