Alle

Stoofpeertjes met yoghurt en roggebroodcrumble

Posted by Dorien Beekveldt

Ingrediënten:
1/2 kg stoofpeertjes, geschild maar niet gesneden
Glas rode wijn + 1/2 glas water
2 eetlepels oerzoet
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
Halve duim gember, in plakken
2 sneetjes roggebrood
1 eetlepel roomboter
1 theelepel koekkruiden of kaneel
1 eetlepel honing
Yoghurt

Bereiding:
Doe de rode wijn, water, oerzoet, kaneelstokje, kruidnagels en gember in een pan. Zet hier de geschilde peertjes in. Als ze niet goed rechtop blijven staan, snij dan een schijfje van de onderkant af. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en zet vuur dan laag. Laat de peertjes in 40 minuten zacht stoven.

Als de peertjes klaar zijn, verkruimel dan het roggebrood. Doe roomboter in een koekenpan en zet dit op een hoog vuur. Als boter gesmolten is, voeg dan roggebroodkruim toe. Bak het kruim in 4-5 minuten krokant. Voeg kaneel/koekkruiden en honing toe.

Doe de yoghurt in een schaaltje, schep hier enkele eetlepels roggebroodcrumble op. Zet hier vervolgens een stoofpeertje op.