20 minuten of minder, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, Snel klaar, soms, suikervrij, vaak, vegan, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

Spirulina noedels met knoflookroomsaus en walnoten

Posted by Dorien Beekveldt

Je bent later thuis dan normaal. Het is al donker buiten en het miezerde het een beetje. Je jas is er klam van. Je hebt geen zin om te koken. Het alternatief -pizza bestellen- klinkt echter ook niet als muziek in je oren. Duurt te lang. Wat te doen? Diep zuchten en toch iets relatief gezonds in elkaar draaien terwijl de kachel je huis verwarmd.

Het snij en hak werk voor dit recept is nihil: een uitje en een half pepertje in ringen. Kookgerei: een steelpannetje en een snijplank. Binnen 20 minuten zit je op de bank met een warm bord romige spirulina noedels.

Ingrediënten
(voor één vol bord)

  • 125 gram udon noedels (dat is over het algemeen een half pakje)
  • Scheutje olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • Half rood pepertje
  • 1 teen knoflook
  • 10 cl sojaroom (over het algemeen een half pakje)
  • 1 handje walnoten
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel spirulinapoeder

Bereiding

Breng een steelpannetje water aan de kook (of kook het water eerst in de waterkoker en giet in pannetje).

Haal een snijplank tevoorschijn. Snij ui door de lengte en verwijder schil. Snij de twee helften dan in dunne plakken. Snij het halve pepertje in dunne ringen.

Als het water kookt, doe je de noedels in de pan. Kook 3 minuten. Giet af en doe de noedels in een diep bord. Giet en scheutje olijfolie in de noedels zodat ze niet aan elkaar plakken.

Zet het steelpannetje weer op het vuur. Giet er een beetje olijfolie in en voeg de ui ringen en het pepertje toe. Bak glazig op een middelmatig vuur (5-10 minuten). Pers een teen knoflook uit boven de pan. Voeg de sojaroom en snufje zout toe. Laat het geheel een paar minuutjes borrelen totdat de uiringen zacht geworden zijn.

Haal het pannetje van het vuur. Voeg eerst de walnoten en dan de noedels toe. Roer tot de saus en uien goed verdeeld zijn. Als laatst voeg je de spirulina toe. Roer totdat je noedels egaal groen zijn.

Kieper het geheel weer in het diepe bord. Eet smakelijk!

Wist je dat…

Spirulina zo veel bouwstoffen en vitaminen bevat dat je niet hoef te weten wat je lichamelijke tekort is, maar je gewoon een eetlepel spirulina kunt eten en je lichaam zelf kan bepalen wat het nodig heeft. Dat maakt het een zeer efficiënte gezonde toevoeging aan je dagelijkse voeding.

Veel mensen moeten wennen aan de smaak van spirulina, maar in combinatie met (soja)room, knoflook en walnoten komt spirulina goed en lekker uit.