Alle, from scratch, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, meer dan een uur, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, SPECIAAL, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

Shan tofu: Birmaanse tofu gemaakt van kikkererwten

Posted by Dorien Beekveldt

Deze Birmaanse tofu heeft de notige smaak van kikkererwten en een iets andere bite dan soja tofu, maar zeker het proberen waard. Lekker bij vega roerbakgerechten of door een salade. 

Dit heb je nodig:

  • 100 gram kikkererwten
  • 250 ml water
  • 1+1 el kokosolie (ontgeurd)
  • Snufje zout

Zo maak je het:
Week de kikkererwten minimaal 6 uur in ruim water. Spoel de kikkererwten dan onder de lopende kraan (het weekwater gooi je weg). Doe de kikkererwten in je blender of keukenmachine. Doe er 250ml water, het snufje zout en een eetlepel olie bij. Blender tot je een glad beslag hebt.

Doe het beslag in een wok of diepe koekenpan en zet op een middelmatig vuur. Roer het beslag met een spatel heen en weer zoals je bij scrambles eggs zou doen. Verwarm het beslag 5 -7 minuutjes (blijven roeren!!) tot deze een dikke pasta is geworden. Het beslag heeft de neiging aan de bodem te gaan koeken, zorg dus dat je dit laagje steeds weg schraapt met je spatel.

Schep de pasta op een bord en vorm hier een rechthoek van 1-2 cm dik van. Laat afkoelen. Nu heb je Shan tofu. Snij de rechthoek in blokjes of reepjes en bak in een lekker laagje olie.