Dit heb je nodig:
- 10 bospenen
- 2,5 cm gemberwortel
- 1 el misopasta
- 2 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
- 1 snufje nigellazaad
Dunschiller
Zo maak je het:
Was de bospenen en snij het groen er vanaf. Schaaf met de dunschiller in de lengte de penen in dunne plakjes. Een goede techniek is om de peen op een snijplank te leggen. Pak ‘m dan bij een kant vast met duim en wijsvinger en schaaf met de andere hand plakjes/krullen.
Rasp de gemberwortel. Voeg daar de miso, azijn en sesamolie aan toe. Kluts alles door elkaar. Giet dan over de wortel. Kneed/hussel de miso-vinaigrette met je handen door de wortel. Je zult zien dat de wortelkrullen door het zuur van de dressing zachter worden. Laat de wortel dan nog even marineren, liefst een uurtje. Garneer met sesam- en nigellazaad.