Dit heb je nodig:
- 135 gr quinoa
- 1/2e flespompoen, geschild en in plakken
- Bakje cherry tomaatjes
- 1 ui
- 250 gezeefde tomaten
- 35 gr parmezaan, geraspt
- 1 bol mozzarella
- Snufje chilivlokken
- Snufje rozemarijn
- 1/4 bouillonblokje
- Verse basilicum
- Olijfolie
Zo maak je het:
—Snipper de ui. Doe een scheutje olijfolie in een pannetje. Zet op middelmatig vuur. Voeg chili en rozemarijn toe. Als deze gaan geuren, voeg je de ui toe. Bak deze glazig. Voeg dan de gezeefde tomaat en het bouillonblokje toe. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
—Stoom de butternutplakken ongeveer een kwartier tot ze zacht zijn als je er met een vork in prikt.
—Kook de quinoa volgens instructies op het pak.
—Voeg de gekookte quinoa toe aan de tomatensaus. Voeg de geraspte parmezaan toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
—Leg de plakken butternut in een kleine ovenschaal. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout.
—Schep de tomaten-quinoa op de butternut en maak hier een egale laag van.
—Snij de mozzarella in plakken en leg op de quinoa.
—Snij de tomaatjes in tweeën en strooi over de mozzarella.
—Bak de quinoa-caprese een kwartier op 180ºC
—Maak af met verse basilicum.