Dit heb je nodig:
- 250 gram butternut/flespompoen
- 250 ml amandelmelk (gezoet of ongezoet)
- 4 ongezwavelde abrikozen
- Rasp van een 1/2e citroen
- 3 eetlepels citroensap
- 1/2 tl speculaaskruiden
Zo maak je het:
—Schil de butternut en snij deze in blokjes. Stoom deze 10 minuten tot een kwartier, tot het vruchtvlees zacht is. Deze stap kan je ook de avond van te voren doen! (Je kunt ook een hele butternut in blokjes snijden en stomen. Vries deze dan in, in porties van 250 gram. Een andere optie is om van de rest van de butternut soep te maken.)
—Doe de gestoomde butternut in een blender. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat de blender draaien tot alles fijn is. Je kunt ook een maatbeker met een staafmixer gebruiken.
—Proef en breng eventueel op smaak met extra citroensap/speculaaskruiden. Is de smoothie je niet zoet genoeg? Voeg wat honing of oerzoet toe.