Dit heb je nodig:
- 100 gr havervlokken (evt glutenvrij)
- 150 gr amandelen
- 40 gr kokos
- 400 gram gedroogde vruchten (zoals: appel, abrikoos, pruim, etc)
- 100 gr rozijnen
- 250 ml sterke Earl Grey thee (heet!)
- Schil van 1/2 citroen
- 1 thl venkelzaad
Zo maak je het:
—Doe het gedroogde fruit en de rozijnen in een kom. Giet er de hete thee over. Laat minimaal een kwartier afgedekt staan.
—Strooi de haver, amandelen en kokosrasp op een bakplaat. Rooster 6 minuten op 200ºC.
—Maal de haver, amandelen en kokos samen met het venkelzaad fijn in een keukenmachine.
—Giet het geweekte fruit af.
—Doe de citroenrasp en het gedroogde fruit in de keukenmachine. Maal alles fijn tot je een consistent ‘deeg’ hebt.
—Doe het ‘deeg’ in een met bakpapier bekleedde cakevorm of plastic bak. Vorm er een platte koek van.
—Laat minimaal een uur maar liever 24 uur op smaak komen in de koelkast. Snij dan in repen.
—De repen zijn minimaal een week houdbaar in de koelkast en worden steeds lekkerder!