Dit heb je nodig:
- 75 gr biscuits
- 70 gr boter/kokosolie (ontgeurd)
- 400 ml (slag)room
- 20 gr losse Earl grey-thee
- 330 gr pure chocola
- 100 gr witte chocola
- Snuf zout
Zo maak je het:
Vermaal de biscuits dmv een keukenmachine of vijzel. Smelt 30 gram boter in een steelpan. Laat de boter een beetje bruin worden. Voeg aan de biscuits toe en mix.
Bekleed een cakevorm met bakpapier of plasticfolie.
Doe de boterkruimels in de vorm en druk aan tot je een egale laag hebt. Zet in de koelkast.
Doe de slagroom samen met de thee in een steelpan. Breng aan de kook en zet het vuur dan uit. Laat 10 minuten trekken.
Hak de pure chocola in kleine stukjes.
Giet de room door een fijn zeefje om de thee er uit te zeven. Verwarm deze weer even tot net voor de kook en haal dan van het vuur. Doe er dan de gehakte chocola bij. Voeg ook een snuf zout toe. Giet dit op de biscuitlaag. Zet in de koelkast tot de chocola is uitgehard.
Smelt dan de witte chocola au bain marie en giet dit op de donkere chocoladelaag. Laat weer uitharden.
Als alles hard is haal je de plak uit de vorm en snij dan in blokjes. De bonbons zijn zeker een week houdbaar in de koelkast.