20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

Pittige pinda-wortelsoep met kokosmelk

Posted by Dorien Beekveldt

Deze week bij Ekodis een oranje soepje!

Dit heb je nodig:

  • 500 gr wortels, in schijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 duim verse gember, geraspt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 125 ml groente bouillon
  • 1-2 theelepels sambal naar smaak
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1 eetlepel olie
  • Verse koriander

Zo maak je het:
Doe de olie in een soeppan en voeg komijn- en mosterdzaad toe. Als deze beginnen te springen voeg je de gesnipperde ui en geraspte gember toe. Bak deze glazig en voeg dan de wortelschijfjes, sambal en knoflook toe. Bak deze 3 minuten en voeg daarna de tomaten (inclusief sap), de kokosmelk en bouillon toe.

Breng dit aan de kook, zet het vuur dan laag en laat een half uur borrelen, tot de wortel zacht is. Voeg dan de pindakaas toe. Ga er met een staafmixer doorheen tot je een gladde soep hebt. Proef en breng op smaak met zout en/of sambal. Garneer met een plukje verse koriander.