20 minuten of minder, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, SPECIAAL, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer
Perfecte Paas-salade!
Dit heb je nodig:
- Blik linzen (a 240 gram)
- 1 avocado
- 30 gram zachte geitenkaas
- 1/2 rood uitje, gesnipperd
- Paar handjes postelein, rucola of veldsla
- 2 theelepels mosterd
- 2 theelepels balsamico azijn
- 4 theelepels olijfolie
- Snufje (gerookt) paprikapoeder, peper en zout
Zo maak je het:
Was de postelein/rucola/veldsla en leg op een groot bord of verdeel over kleine borden. Spoel de linzen in een vergiet en laat uitlekken. Strooi ze dan over de sla. Verkruimel de geitenkaas over de linzen.
Halveer de avocado, haal de pit eruit en schil de helften. Schaaf dunne linten van de avodacohelften met een kaasschaaf boven het bord/de bordjes met salade. Strooi hier paprikapoeder, peper en zout over.
Maak een vinaigrette van mosterd, azijn en olie en serveer dit bij de salade.