20 tot 30 minuten, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, SPECIAAL, suikervrij, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar

PAASBRUNCHBROODJE | naan met knoflook-citroen ricotta, gegrilde groenten en een gepocheerd eitje

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig voor 4 broodjes:

  • 2 naanbroden
  • 4 verse eieren
  • 2 avocado’s
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 paprika
  • 1/2e komkommer
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje ricotta
  • 1 scheutje olijfolie
  • Peper en zout
  • Verse basilicum

 

Zo maak je het:
—Schil en snij de bataat in frietjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes. Besprenkel met olie en zout. Rooster de groenten 20 minuten in de oven op 200ºC.

—Pers de knoflook uit boven de ricotta, voeg een theelepel citroenrasp, peper en zout en roer alles goed door elkaar.

—Snij de avocado door de helft, haal de pit eruit en de schil eraf. Snij in plakjes. Was de komkommer en snij in plakjes.

—Verwarm de naan’s volgens instructies.

—Zet een diepe koekenpan of wok met water op het vuur. Breng aan de kook. Doe vier eieren in vier verschillende kommetjes. Als het water kookt, zet het vuur dan op z’n laagst. Laat voorzichtig de eieren één voor één in het water glijden. Laat ze 3 minuten in het water. Haal de gepocheerde eieren dan uit het water met een schuimspaan. Gebruik altijd zeer verse eieren om te pocheren. Mocht je wat oudere eieren hebben en zeker willen zijn van je zaak: bak dan gewoon mooie spiegeleitjes.

—Snij de naan’s door de helft. Besmeer elke helft met ricotta, beleg met de groenten, maak af met het eitje, wat peper en zout, de verse basilicum en wat citroensap.