30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, DOORDEWEEKS, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, SPECIAAL, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

MAKKELIJK WINTER MENU’TJE | puree van knolselderij, gemarineerde tempeh en geroosterde venkel

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig voor 3 borden:

  • 1 knolselderij
  • 2-3 venkelknollen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 klein rood uitje
  • 1 cm gemberwortel
  • 300 gram tempeh
  • Scheutje (plantaardige) room
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 thl sambal badjak
  • Olijfolie

Bereiding:

Hak de ui, gember en knoflook heel fijn. Doe ze samen met de ketjap, sambal en een eetlepel olie in een kom. Snij de tempeh in reepjes/plakjes. Schep deze door de marinade. Laat een half uur staan.

Schil de knolselderij en snij in blokjes. Kook deze samen met twee tenen knoflook in een laagje water gaar in 20 minuten. Ondertussen ga je verder met de venkel en tempeh. Giet dan af en ga er met een staafmixer doorheen om er een gladde puree van te maken. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje plantaardige room.

Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de venkelknollen grondig. Snij ze in de lengte in plakken. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met een drupje olie en een snuf zout. Bak de venkel in 10 minuten gaar.

Bak ondertussen de tempeh in een beetje olie in de koekenpan. Serveer warm.