Alle, Melkvrij, Vegetarisch

Last minute paasbrunch

Posted by Dorien Beekveldt

Toch wèl Pasen vieren? Met een paar simpele ingrediënten tover je in een handomdraai een zeer Paasachtige situatie op tafel!

Dit heb je nodig voor 2 paas-prachtige bruscetta’s:
Een avocado
2 eieren
Een bakje tuinkers
Twee sneetjes lekker desembrood
1 eetlepel olijfolie

Dit heb je nodig voor frisse salade wedges met groene tahinsaus:
Halve krop ijsbergsla
Dressing:    2 eetlepels tahin
2 eetlepels citoensap
1/2 teen knoflook
2 eetlepels peterselie
Snufje zout
5 eetlepels water

Zo maak je het:
Begin met de dressing: Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine of in een maatbeker en maal fijn met een staafmixer. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Dan de wedges: Haal de buitenste 2 bladeren van je krop ijsbergsla en snij deze dan in parten in de lengte (je haalt ongeveer 6 parten uit een halve krop). Schik de parten op een mooi bord of een mooie houten snijplank.

De 7-minuten eitjes: Breng dan een steelpannetje water aan de kook en doe hier de eieren in (pas als het water echt kookt!). Zet een kookwekker op zeven minuten. Als de wekker gaat, haal je de eieren gelijk uit het water en laat ze schrikken onder de koude kraan.

De bruscetta’s: Smeer de boterhammen in met de olijfolie en toast ze tot ze goudbruin zijn (kan in broodrooster, oven of droge koekenpan). Prak het vlees van de avocado met een vork in een diep bord. Breng het een beetje op smaak met zout en peper. Pel de eieren en snij ze doormidden. Beleg de toasts met een lekkere laag avocado. Leg twee halve eitjes op elke boterham. Maak af met tuinkers.

Tafel dekken: Leg de bruscetta’s bij de wedges of op een andere mooie plank. Doe de dressing op de wedges (wees lekker gul!). Zet alles mooi neer op tafel. Misschien nog een lentebloemmetje erbij en een glaasje jus of bubbels?

Vrolijk Pasen!