Alle, Glutenvrij, Koekjes

Zelf paaseitjes maken!

Posted by Dorien Beekveldt

Leuk en heeeeeeeeeel lekker! En de vulling bevat alleen maar goeie ingrediënten! Gewoon een eivormig balletje rollen van een mengsel van amandelmeel, haver en dadels en deze in de chocola dippen. Makkelijk dus!

Dit heb je nodig:
50 gram havermout
25 gram geraspte kokos
1 eetlepel kokosolie (je kunt ook boter gebruiken)
Klein snufje zout
75 gram dadels, ontpit en geweekt
60 gram amandelmeel
Paar eetlepels amandelmelk (je kunt ook slagroom gebruiken)
150 gram chocola (puur of melk)
Eventueel wat blokjes witte chocola voor decoratie

Verder nodig: Sateprikkers en een lege eierdoos

Zo maak je het:
Smelt de kokosolie (of de boter) in een pannetje. Voeg dan de haver en de kokos toe. Bak op een middelhoog vuur totdat de haver en kokos goudbruin kleuren. Haal het pannetje dan van het vuur. Doe de haver en de kokos in een keukenmachine en maal de haver fijn. Voeg dan de dadels en amandelmeel toe. Maal tot je een consistent deeg hebt. Als het nog niet goed aan elkaar blijft plakken, voeg dan een scheutje amandelmelk toe. (Als je toch al op de boter-toer was: een scheutje ongeklopte slagroom is ook wel heeeel lekker)

Kneed eitjes van het deeg ter grote van een walnoot. Je maakt eerst gewoon een balletje en vormt deze dan wat langwerpiger.

Zet de eitjes dan een uurtje in de koelkast.

Na een uur smelt je de chocola au bain marie. Je kunt de eitjes op twee manieren met chocola bedekken: de makkelijke manier en de pietluttige manier.

Makkelijk: pak een ei met je vingers, doop ‘m in de chocola en zet hem daarna op z’n kont op een bakpapiertje.

Pietlut-manier: leg de lege eierdoos en sate-prikkers klaar. Prik een ei aan de stompe kant van een sate-prikker (zodat je met de puntige kant van de prikker straks in de eierdoos kan prikken). Haal het ei aan de prikker nu door de gesmolten chocola, gebruik eventueel een lepeltje of een spatel om de chocola mooi over het ei te verdelen. Als het ei helemaal is bedekt met chocola, laat je ‘m even uitlekken boven de gesmolten chocola en prik dan de sateprikker met ei en al in de eierdoos, zodat deze rechtop blijft staan en het ei in de lucht blijft.

Laat de chocola op de eieren afkoelen en uitharden voordat je ze versiert met gesmolten witte chocola of cacaopoeder.