Alle, Vegetarisch

Super gezonde veggiewraps met knapperige savooiekool, zoete aardappel, verse rode kool en een pittig knoflook&gember-yoghurtsausje

Posted by Dorien Beekveldt

Wie zegt dat je wraps altijd moet vullen met gesmolten kaas en creme fraiche?! Maak dit weekend deze super gezonde veggiewraps met knapperige savooiekool, zoete aardappel, verse rode kool en een pittig knoflook&gember-yoghurtsausje! Hmmm…

Dit heb je nodig:
2 tortillawraps
Een zoete aardappel van ongeveer 300 gram
6-8 bladen van een mooie savooiekool
1/4 rode kool
100 gram magere yoghurt
1 teen knoflook
1/2e duim verse gember
Peper en zout naar smaak
Olijfolie om mee in te vetten

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de zoete aardappel. Snij ‘m in de lengte doormidden en snij hier lange parten van 2 cm. Doe de parten in een kom en giet er een scheutje olijfolie over. Sprenkel er ook een snufje zout over. Hussel de parten dan met je handen in de kom, zodat de olijfolie goed verdeeld wordt. Leg dan op bakpapier in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten.

Was de savooiebladeren en snij ze langs de nerf doormidden. Doe ze in dezelfde kom als de bataat, giet er olijfolie en sprenkel er een klein beetje zout over. Hussel/masseer de bladeren tot de olie goed verdeeld is. Zet de schaal dan apart.

Doe de yoghurt in een ander kommetje. Snij/rasp de gember en knoflook heel fijn en doe deze bij de yoghurt. Proef en voeg peper en zout toe naar smaak.

Snij dan de rode kool zo dun mogelijk. Je kunt hiervoor ook een kaasschaaf gebruiken!

Als de zoete aardappel 20 minuten in de oven heeft gezeten, leg je de savooiebladeren naast elkaar (niet op elkaar want dan worden ze niet knapperig) ook in de oven. Deze bak je dan (samen met de zoete aardappel) in 10 minuten knapperig.

Verwarm de wraps in een droge hete koekenpan. Leg dan de knapperige savooiebladeren in een lijn in het midden, verdeel de zoete aardappel hierover. Daarover verdeel je de rode kool en daarover schep je de yoghurtsaus.

Eet smakelijk!