30 minuten tot een uur, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, Gezond, herfst, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, soms, SPECIAAL, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

Kleverig herftsbroodcake

Posted by Dorien Beekveldt

Dat is weer es wat anders dan een mueslibolletje of osawacake.

Dit lichtzoete, compactkleverige brood is een echt herfsttussendoortje. Om vier uur, voordat je de regen weer in moet, is dit brood de bemoedigende stem vanuit je maag die zegt: ‘je kunt het’. Tevens je rebelse kameraad die jolig meegrinnikt als je vanaf de bank met een dekentje en een goed boek, door het raam naar de gouden bladeren en regenvlagen kijkt en roept: ‘JA DOE-HOEI!’ En als je denkt dat je de lunch niet gaat halen op je bordje havermout van half zeven, dat is ‘ie de compagnon naast je koffie. Hij kan zelfs, als de vla op maar de avondmaaltijd licht en de film nog lang is, door als toetje. Wat wil een mens nog meer. In de herfst.

In de hoop je te hebben overtuigd om deze voedende en troostende brood/cake te maken, is het nu tijd om je herfst ingrediënten te oogsten: kastanjes, peren en hazelnoten. Eventueel aangevuld met wat pure chocola (aangezien dat van alle tijden is).

Ingrediënten

  • 2 peren, geschild en in plakjes van een halve centimeter
  • 200 gram gekookte kastanjes
  • 200 gram gebuild tarwemeel
  • 3 eieren
  • 100 ml kwark (of karnemelk)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels gerstemoutstroop
  • 50 gram hazelnoten, tot ‘meel’ gemaakt in keukenmachine
  • 1 thl kaneel
  • 1 thl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Eventueel 75 gram pure chocola, in stukjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kluts de eieren met de kwark, zonnebloemolie en gerstemoutstroop. Mix in een andere kom de droge ingrediënten: meel, hazelnootmeel, kaneel, bakpoeder en zout. Mix de droge ingrediënten door de natte. Voeg als laatst de stukken peer, de hele kastanjes en eventueel pure chocoladestukjes toe.

Vet een bakblik in met olie of boter. Giet het beslag in het bakblik. Bak het brood 45 minuten. Haal dan uit het blik en laat afkoelen.