20 minuten of minder, Alle, comfortfood, from scratch, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, Snel klaar, soms, SPECIAAL, vaak

Makkelijke kaasstengels

Posted by Dorien Beekveldt

Niets lekkerders dan een zak chips wegeten bij een goeie (of minder goeie) film. Na afloop is er helaas de spijt, want zonder het echt door te hebben, heb je zojuist gedachteloos de helft van je dagelijkse caloriebehoefte op zitten eten. Bon apetit..

Wat dat betreft is het dus beter om, als je wil snacken, het heft in eigen hand te nemen en je snackwaar zelf te produceren. Zo weet je beter wat je straks in je mond stopt. Daarnaast eet je je zelfgemaakte eten vaak bewuster, met meer aandacht.

Maar na een dag van dingen doen, een kwartier voordat de film begint, ga je natuurlijk niet de sterrenchef uit lopen hangen.

Gelukkig is er een middenweg tussen enerzijds het aanschaffen van een zak industrie-chips en anderzijds zelf aardappels zorgvuldig in flinterdunne plakjes te fileren terwijl de frituur aan het opwarmen is of pinda’s doppen, roosteren, één voor één in een laagje van deeg rollen en bakken (ja, borrelnootjes). Namelijk: zelfgemaakte kaasstengels! Je bent binnen een kwartiertje klaar en bij de eerste reclame rinkelt het ovenbelletje.

Overigens is dit recept ook uitermate geschikt voor de restjes bladerdeeg die overblijven als je een quiche ofzo aan het maken bent.

Ingrediënten:

  • Enkele plakjes kant-en-klaar bladerdeeg (evt volkoren of spelt)
  • Handje geraspte kaas
  • Eetlepel sambal
  • Eetlepel komijn

Bereiding
Verwarm je oven voor op 225 graden, of zoals aangegeven op het pak diepvriesbladerdeeg.

Bestrijk het bladerdeeg met een laagje sambal (bepaal zelf hoe pittig je je stengels wil). Strooi dan kerrie, kaas en komijn op de vellen. Snijd de vellen vervolgens in repen van 2 centimeter.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de repen los van elkaar op de bakplaat. Je kunt ze eventueel één of twee keer in een krul draaien (voor dramatisch kaasstengel-effect).

Bak de stengels 10-20 minuten tot ze goudbruin zijn.