30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, mailing, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, zomer

KIMCHI FLENSJES | met verse basilicum

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 190 gr speltbloem
  • 1/4 thl zout
  • 1/2 thl gemalen zwarte peper
  • 175 ml water
  • 1 ei
  • 2 lente uitjes, fijngesneden
  • 200 gram kimchi
  • Half bosje basilicum, fijngesneden
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je het:
—Mix de bloem, het zout en de peper in een kom.
—Kluts het ei met het water in een andere kom.
—Giet het ei-watermengsel scheutje voor scheutje bij het bloem en maak een mooi beslag.
—Doe de kimchi, gesneden lente-ui en basilicum bij het beslag en mix door het beslag.
—Doe een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan.
—Schep drie hoopjes van elk 3 eetlepels beslag in de pan.
—Bak een paar minuutjes tot ene kant van de flensjes goudbruin is. Draai de flensjes dan om en bak aan de andere kant tot goudbruin.
—Herhaal tot het beslag op is.
—Eet de kimchi flensjes warm. Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren, maar warm ze dus even op voordat je ze eet.