30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, SPECIAAL, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

Gevulde spaghetti pompoen

Posted by Dorien Beekveldt

Lekker groentebommetje uit de oven.

Dit heb je nodig:

  • 1 spaghetti pompoen OF 3 courgettes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stokje verse rozemarijn, fijngehakt
  • 2 wortels, geraspt
  • 100 gram geconcentreerde tomatenpuree
  • 1/2e eetlepel honing
  • Handje griekse olijven, ontpit en fijn gehakt
  • 1 aubergine, gerookt en gebakken volgens dit recept
  • 150 gram geraspte kaas
  • Olijfolie

Zo maak je het:
Als je een spaghetti pompoen gebruikt: snij de pompoen in de lengte doormidden. Ontpit en leg met de gesneden kant naar beneden op een braadslee. Vul de slee met een centimeter water. Bak de spaghetti pompoen 40 minuten op 180ºC.

Als je courgettes gebruikt: Was en snij de courgettes in de lengte doormidden. Leg met de gesneden kant naar beneden op een met olijfolie ingevette bakplaat en bak 15 minuten op 180ºC.

Voor de saus: Bak de gesnipperde ui samen met de geraspte wortel en rozemarijn glazig. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree en honing toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan olijven en gerookte aubergine blokjes toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Haal de pompoen/courgette uit de oven. Draai de helften om, met de gesneden/uitgeholde kant naar boven. Verdeel de saus over de helften. Besprenkel met kaas. Bak nog 5 minuutjes in de oven. Serveer warm of afgekoeld.