Alle, from scratch, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, meer dan een uur, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, SPECIAAL, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Gerookte aubergine

Posted by Dorien Beekveldt

Heerlijk in pastasauzen, lasagnes, oosterse en vegetarische gerechten.

Dit heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • Snuf zout
  • 1 theelepel oerzoet
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels rookmot (Duikelman)

1 grote zeef

1 pan
Aluminiumfolie

Zo maak je het:
Was de aubergine en snij het steeltje er vanaf. Snij de aubergine in blokjes.

Pak de binnenkant van de steelpan in met alufolie (deze wordt anders heel zwart van binnen). Verdeel de 2 eetlepels rookmot over de bodem van de pan. Zet de zeef in de pan en doe hier de aubergine blokjes in. Dek goed af met aluminium folie, zodat de pan luchtdicht is.

Zet 5-7 minuten op gemiddeld vuur. De rookmot gaat nu verbranden en dus roken en omdat je de pan goed hebt afgesloten blijft de rook in de pan. Zet het vuur dan af, maar haal het alufolie niet van de pan. Laat de aubergine minimaal 2 uur (maar liever 4 uur) ‘marineren’ in de rookpan. Je kunt de pan evt in de tuin/op balkon zetten zodat je geen rookgeur in huis krijgt.

Bak de aubergineblokjes daarna in een lekker scheutje olie. Voeg zout en oerzoet toe en bak de blokjes in een kwartiertje zacht en gaar.

Voeg toe aan pastasauzen, lasagne, op een groenteburger, door de nasi of bij een buddah bowl.